Undele electromagnetice sau radiatia electromagnetica sunt fenomene fizice în general naturale, care constau dintr-un câmp electric si unul magnetic în acelasi spatiu, si care se genereaza unul pe altul pe masura ce se propaga. Radiatiile emise de substantele naturale ,sunt de trei tipuri: alfa, beta, si gama, denumite altfel dupa primele trei litere din alfabetul grec. Detectorul detecteaza radiatiile alpha, beta si gamma.
Circuitul aprinde lampile de semnalizare fata, in stilul autoturismelor americane. Lamplie de semnalizarile stau aprinse la intnsitate de 100%, iar cand se semnalizeaza intr-o directie, partea opusa ramane permanent aprinsa (TRUE US Style).
Incarcatoarele simple folosite pentru incarcarea acumulatorilor cu plumb, au dezavantajul ca, in timpul incarcarii, trebuie verificata permanent starea incarcarii, pentru a se evita incarcarea si descarcarea excesiva a acumulatorului.
Incarcatoarele simple folosite pentru incarcarea acumulatorilor cu plumb, au dezavantajul ca, in timpul incarcarii, trebuie verificata permanent starea incarcarii, pentru a se evita incarcarea si descarcarea excesiva a acumulatorului.
Modulul aprinde farurile autoturismului (faza scurta, pozitii sau proiectoare - Halogen, Xenon, LED, CCFL), doar seara, atunci cand din telecomanda, se incuie/descuie usile. Modulul este prevazut cu functia "Auto mode".
Circuitul aprinde farurile treptat (doar faza lunga), la o intensitate redusa (20%, 30%, 40% si 50%, setat din DIP switch), dupa 10 secunde de la pornirea motorului si stinge farurile cand se aprid pozitiile sau se opreste motorul.
Acest circuit se conecteaza pe cablul care alimenteaza al treilea stop. Cand se apasa pedala de frana, circutul va apride cu intermitenta, al treilea stop (5 aprinderi scurte, cu perioada de 100 ms).
detalii
Anumite circuite electronice functioneaza cu semnale de comanda obtinute de la contacte NO sau NC, contacte care sunt actionate de relee sau de intrerupatoare. Aceste contacte sunt actionate in diferite moduri, cum ar fi: momentary, toggle si latch.
detalii
O telecomanda IR (infrarosu) oarecare (TV, DVD Player, CD Player etc.), impreuna cu acest circuit, ofera utilizatorului posibilitatea de a porni si/sau opri de la distanta, un echipament electric. Circuitul nu trebuie programat pentru a recunoaste cele doua comenzi, oprit si pornit.
detalii
Circuitul porneste automat PC Desktop-ul, atunci când tensiunea retelei electrice de 220V AC, revine dupa o pana de curent.
detalii
Stabilizatorul de tensiune asigura la iesire, o tensiune pozitiva, stabilizata, de valoare fixa, valoare care depinde de circuitul stabilizator folosit, ca de exemplu: 5V pentru 7805, 9V pentru 7809, 12V pentru 7812 etc.
detalii
Cu acest circuit conectat la un telefon mobil se poate doar porni, de la distanta, prin reteaua GSM, de la orice telefon, Desktop PC-ul. Pentru pornirea PC-ului se tasteaza, de la telefonul aflat la distanta, * urmat de un cod format din patru cifre (de ex. *1234).
detalii
Acest detector detecteaza metalele feroase si neferoase, iar pentru detectie foloseste principiul "Pulse Induction" PI. Pentru detectie, circuitul utilizeaza o bobina de 22 cm. Cu aceasta bobina s-a putut realiza detectia unei verighete de aur de la o distanta de aproximativ 20 cm.
detalii
Circuitul este un termostat digital care permite masurarea temperaturii in intervalul -55 grade C / +125 grade C, si controlul temperaturii in intervalul +10 grade C / +125 grade C.
detalii
Circuitul este destinat autoturismelor care folosesc becuri cu halogen comandate cu tensiune pozitiva, pentru comanda fazei lungi a farurilor, circuit care are trei functii de baza: DRL (Daytime Running Lights),
Coming Home/Leaving Home si Autoflash.
detalii
Circuitul aprinde farurile autoturismului (faza scurta, pozitii sau proiectoare - Halogen, Xenon, LED, CCFL), doar seara, atunci cand din telecomanda, se incuie/descuie usile. Timpul cat farurile raman aprinse poate fi reglat la 20 sec. sau la 40 sec.
detalii
Circuitul inclina oglinda dreapta/fata (doar la autoturismele a caror oglinzi laterale pot fi reglate prin actionarea unor butoane, din interiorul autoturismului), atunci cand autoturismul se deplaseaza cu spatele.
detalii
Voltmetrul afiseaza valoarea tensiunii bateriei autoturismului prin aprinderea intermitenta a unui led. Acest mod de afisare este de preferat deoarece are un consum redus pentru o afisare permanenta a tensiunii, este vizibil de la distanta (in parcare sau din balcon), si poate fi confundat cu un indicator care semnalizeaza starea de armat a sistemului de alarma (hotul va crede ca autoturismul are instalat un sistem de alarma).
detalii
Cu acest circuit conectat la un telefon mobil se pot porni si opri de la distanta, prin reteaua GSM, de la orice telefon, doi consumatori electrici. Consumatorii pot fi porniti/opriti independent unul fata de celalalt, si au corespondent pe tastatura telefonului, tastele 1, 2, 3, 4.
detalii
Circuitul aprinde sau stinge lumina, atunci cand, de la o telecomanda IR (38Khz) oarecare (TV, DVD Player, CD Player etc.), se apasa lung (aprox. 4 sec.) un buton oarecare. Conectarea circuitului la circuitul de iluminat se face prin 6 fire, conexiunile facindu-se la doza de distributie. Intrerupatorul cu doua pozitii se inlocuieste cu un intrerupator cu revenire.
detalii
Plierea oglinzilor laterale, din telecomanda, la autoturismele dotate cu plierea automata a acestora, este posibila folosind acest circuit. Instalat corespunzator, circuitul actioneaza sistemul de pliere al oglinzilor, la a doua apasare a butonului de blocare usi, de la telecomanda.
detalii
Acum puteti aprinde cu usurinta LED-uri albe de la o baterie de 1.5V folosind acest convertor. Acest circuit converteste tensiunea de 1.5V DC la aproximativ 3.6V DC, si poate alimenta LED-uri albe si albastre.
detalii
Ceasul este util atunci cand la o anumita ora dorim sa pornim un dispozitiv electric/electronic. Contactul ceasului suporta doar tensiuni joase (max.24V, alternativ sau continu) si curenti sub 1 A. Pentru alte valori este necesar interconectarea unui releu.
detalii
Apelator/comunicator GSM se poate conecta la un sistem de alarma sau un senzor oarecare si apeleaza nr. de telefon dorit, atunci când sistemul de alarma sau senzorul respectiv închide un contact normal deschis.
detalii
Circuitul este construit cu microcontrolerul PIC 12F629 si se poate instala in toate autoturismele care au maneta de semnalizare conectata prin 3 fire.
detalii
Temporizatorul este realizat cu microcontrolerul PIC10F202, iar timpul se poate seta din DIP switch, la 1, 2, 3 sau 4 minute. Pentru alti timpi trebuie modificat programul microcontrolerului.
detalii
O situatie frecvent intalnita este nevoia de a tine sub observatie un apartament, o garsoniera, o casa de vacanta, o magazie, un depozit sau chiar un autoturism. Altfel spus, nevoia de a monitoriza accesul persoanelor neautorizate intr-o incapere pe care o consideram importanta.
detalii
Un circuit pe cat de simplu, pe atat de util, care protezeaza echipamentele electronice doar de supratensiunile care pot sa apara la revenirea tensiunii de 220V AC, este prezentat in continuare.
detalii
Fizic, apelatorul are urmatoarele componente de baza: terminalul mobil GSM, interfata si cablu cu conector. Terminalul mobil GSM este un telefon mobil, model Ericsson GA628, A1018, T10. În telefon trebuie introdusa o cartela SIM valida cu credit minim sau abonament. Alimentarea telefonului se face de la acumulatorul propriu, iar încarcarea se face prin interfata.
detalii
Un apelator GSM este un dispozitiv electronic care apeleaza unul sau mai multe numere de telefon atunci cand se produce un eveniment (alarma,incendiu, panica etc.). Un circuit simplu, fara microcontroler, dar foarte eficient si practic, conectat cu un telefon mobil Motorola D160, este folosit pentru constructia acestui apelator GSM simplu.
detalii
Un ornament caracteristic sarbatorilor de iarna este bradul de Craciun. Iubitorii de constructii electronice pot construi din carton si cateva componente electronice un bradut cu LED-uri. Alimentarea se poate face de la o baterie de 9V sau o sursa de 12V.
detalii
Simulator alarma auto este un circuit care reproduce starea de ARMAT a unui sistem de alarma auto, circuitul face sa clipeasca un LED albastru la fel ca cel al unui sistem de alarma auto care este ARMAT, avand ca efect indepartarea infractorilor.
detalii
Acest sistem de supraveghere poate fi folosit pentru a monitoriza accesul persoanelor intr-o locuinta sau o incapere. Sau pote fi conectat la un sistem de alarma deja instalat, caz in care sistemul va avea functia de apelator GSM. Sistemul se conecteaza cu un detector de miscare PIR sau o pereche de contacte magnetice.
detalii
Circuitul poate fi folosit într-un sistem de tip control acces. Se pot utiliza pe post de “cheie” pana la sase cartele telefonice fara credit (sunt bune si cele care mai au credit). Principala componenta a aplicatiei este microcontrolerul PIC 12F629.
detalii
Sursa de tensiune reglabila are ca componenta de baza circuitul LM 317 în capsula TO-220, un regulator de tensiune pozitiva cu trei pini. De asemenea, circuitul beneficiaza de protectie la suprasarcina si la scurtcircuit. Sursa furnizeaza la iesire o tensiune ce poate fi reglata între 1,5V si 30V.
detalii
Releul de impuls digital este un circuit electronic care inlocuieste releul de impuls cu mecanism. Circuitul electronic cupleaza un releu cand un buton cu revenire este actionat, si decupleaza acelasi releu la o noua actionare a aceluiasi buton.
detalii
Circuitul imita flacara produsa de o candela si este realizat cu microcontrolerul PIC 10F202 si un LED galben.
detalii
Iesirea kit-ului se conecteaza pe circuitul handsfree-ului, iar cand intrarea kit-ului este pusa la masa, telefonul va efectua un singur apel catre numarul memorat.
detalii
Copyright © www.constructii-electronice.ro 2008-2023| All Rights Reserved